L-Carnitine

L-Carnitine

L-carnitine voor de eliminatie van vetweefsel.

Carnitine is geen echte aminozuur, maar door een nauwe structurele overeenkomst, wordt dit gewoonlijk ingedeeld bij aminozuren, en is ook bekend als vitamine BT.

L-Carnitine wordt gesynthetiseerd uit de essentiële aminozuren lysine en methionine, maar er moet genoeg vitamine B1 (thiamine) en B6 (pyridoxine) beschikbaar zijn. Daarom kunnen voedingssupplementen van carnitine nuttig zijn in sommige omstandigheden. Carnitine is een essentieel onderdeel voor de stofwisseling van vet.
L-carnitine helpt de vetzuren in te voeren in de mitochondria in de cellen zodat deze zuren omgezet worden in energie.

1. Suppletie van carnitine wordt eerst aangegeven als de energiebehoefte van een hond moet worden verhoogd. Carnitine stimuleert de omzetting van vetten in energie. Tijdens bijvoorbeeld een sledehond race, of een andere omstandigheid met een verhoogde activiteit, kan suppletie van carnitine in de voeding gunstig zijn. Daarom is Husse optimale Energi aangevuld met carnitine. De combinatie van een hoog dieet vetgehalte met carnitine garandeert een optimale energievoorziening voor actieve honden met verhoogde energiebehoefte.

2. Een andere indicator voor het aanvullen met carnitine kan gewichtsreductie in geval van obesitas zijn. Bij obese honden, stimuleert de suppletie van carnitine de oxidatie van lichaamsvetten. Uiteraard kan dit alleen verkregen worden in combinatie met een verminderde voedselinname en een toegenomen fysieke activiteit om de energiebehoefte van de hond te verhogen.

3. Er is een zeer hoge concentratie van carnitine in het hart, wat niet verrassend is. Het hart is namelijk afhankelijk van vetzuren voor de brandstof die het nodig heeft om bloed rond te pompen door het hele lichaam. Vele studies ,bij honden die zijn gediagnosticeerd met hart-en vaatziekten,hebben aangetoond dat L-carnitine de hartfunctie kan helpen efficiënter te functioneren.

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel Lijst

Prima plus

Prima plus

Compleet voer voor honden met een normale of lage energiebehoefte. Rijk aan Omeg...
€ 20,95
STERILISED

Sterilised

Ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van gesteriliseerde/gecastreerde honden...
€ 68,95
OPTIMAL LIGHT

Optimal Light

Complete voeding voor minder actieve honden, honden met overgewicht of honden di...
€ 43,95
Sterilised Mini

Sterilised Mini

Ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van gesteriliseerde/gecastreerde honden...
€ 22,95
Light Sensitive

Light Sensitive

Speciaal samengestelde hypoallergene voeding voor de minder actieve hond, of hon...
€ 74,95
Snacks (14025)

Snacks

Overheerlijke graanvrije koud geperste snacks met lam.
€ 6,95
Optimal Sensitive

Optimal Sensitive

Speciaal samengesteld voor honden met een gevoelige spijsvertering, bepaalde hui...
€ 74,95

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel Lijst

Scroll